Välkommen till oss med ditt uppdrag!

När vi får ett nytt uppdrag är vi helst med redan på idéstadiet och utformar storyboard- och manusarbete – i samarbete med kunden. Produktionen går snabbare och resultatet blir bättre och oftast billigare.Vi arbetar i ett nätverk bestående av en handfull kompetenta frilansare och fotografer.För språkvarianter anlitar vi översättare som vet hur man översätter för film.Speakerrösterna köper vi från företag som har en mycket stor röstbank, vilket gör det enkelt för oss att hitta rätt röst. Därmed har vi tillgång till alla språk – även dialekter.

I vårt nätverk har vi grafiker som kan modellera fram 3D-objekt från exempelvis skisser eller fotografier och som även kan göra om CAD-ritningar till 3D-objekt. Vi arbetar med hela produktionskedjan och tycker det är det roligaste som finns!Våra dokumentärer med Göran Kropp har visats i svensk och internationell TV och fått priser på ett tiotal festivaler.Det är vi som utgör kärntruppen i företaget. Våra kunskaper överlappar nog men var och en av oss har en del specialkompetenser som skiljer oss åt.Fredrik Blomqvist

Producent fotograf, redigerare och projektledare. Fredrik är den som för det mesta håller i kundkontakterna. 1995/96 satte Fredrik en milstolpe i sin karriär, som filmare, då han gjorde dokumentären om Göran Kropp. Därefter har det blivit många filmer som alla sänts i svensk TV och fått internationella priser dessutom.Fredrik bor på en gård utanför Jönköping, är gift med Anna och har två barn, Allie och Albin. De har två hästar, ett tjugotal får, ett par katter och några kaniner. Fredrik är notorisk Land Rover-fantast. Han har till och med deltagit i Rain Forest Challnge i Malaysia.Telefon till Fredrik: 0706 305002, mail: fredrik@bpab.euAnders Blomqvist

Producent, fotograf redigerare och tekniker. Anders arbetar i första hand som fotograf och redigerare men är även projektledare med egna kundkontakter. Han har en bakgrund som tenorsaxofonist och har gjort musik till flera av våra videoproduktioner. Det är Anders som är konstruktören bakom våra tekniska innovationer, för, till exempel, våra kameraåknings-mickapärer. Hemma i garaget har han en liten finmekanisk verkstad där han, utöver kamerautrustning, också byggt en el-cykel, helt från scratch. Cykeln har en grym prestanda som han får begränsa för att få framföra den på allmänna vägar. Anders bor med Anna och barnen Walter och Norah i Taberg.Telefon till Anders: 0706 305003, mail: anders.b@bpab.euVictor Terman

Redigerar och fotograferar. Victor jobbar främst med redigering, färgkorrigering och effekter, men är också fotograf som gärna ställer sig bakom kameran när tillfälle ges.Victor är den yngste i teamet. Han har ett kreativt synsätt och en högskoleexamen i bakfickan. Han är en skåning som trivs bra i de småländska skogarna där han bor med katterna Link och Zelda.Filmintresset är stort även på fritiden, Victor ser det mesta mellan himmel och jord. Quentin Tarantino, den oscarsbelönade regissören från Tennessee, hör till favoriterna.

Telefon till Victor: 0706 300529, mail victor@bpab.eu

Lite företagshistorik

De första film- och videoproduktionerna gjordes redan på 70-talet men det dröjde ett antal år innan branschen började mogna. Vårt företag startade redan i början av 80-talet men det var när vi fick koncessionsavtalet med TV4 för sändningar över Jönköpings län och Borås (Södra Älvsborgs län) som verksamheten tog ett stort skutt framåt. Kraven på kunskap och kompetens ökade och verksamheten accelererade när program, nyheter och reklam skulle produceras – dagligen.33 personer blev det på lönelistan och verksamheten gick allt bättre ända tills TV4 ville äga alla de lokala TV-bolagen själva.

Vi blev utköpta av TV4 och utvecklade en ny verksamhet – nu med Fredrik och Anders som ankare. Vi byggde en studio med rundhorisonter på Hedenstorp i Jönköping och lyckades knyta till oss en bra mix av kunder. Nu är vi 4-5 personer och har en liten krets av kompetenta frilansare med oss. Erfarenheterna med journalistiskt arbete, studio- och filmproduktion, från tiden med TV4, har vi tagit vara på och utvecklat med kvalificerad terknik, 3D, drönare och HighSpeed-filming.

Ronald Blomqvist

Kontakta oss – via mail eller titta in!

Skicka en mail med din förfrågan så tar vi kontakt. Eller besök oss! Jönköping ligger mitt i södra Sverige med godaförbindelser, tåg, bil eller flyg.Vi har studio och kontor på Källebacksvägen 19 (industriområdet norra Hedenstorp) i JönköpingDu är välkommen att droppa in när du passerar. Ring 036 161870 så vi hinner sätta på kaffet.

Förnamn *
Efternamn *
Företag *
Adress
Telefon
Email *
Ärende *

Google har ännu inte uppdaterad bilden över Hedenstorp.